main logo
6141

Dosarul interceptărilor: Procurori, ofițeri de investigație și un șef din cadrul IGP, bănuiți

Patru ofițeri de investigație, inclusiv, un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și 3 procurori au fost recunoscuți în calitate de bănuiți în dosarul interceptărilor ilegale.

Dosarul interceptărilor: Procuratura a publicat rezultatele cercetăriiFoto: rise.md

Despre aceasta anunță Procuratura, într-un comunicat emis presei, transmite Știri.md.

Menționăm că urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii septembrie 2019, de către Procurorul General în trei cauze penale, care au fost transmise Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale. 

Ulterior, cele trei cauze au fost conexate într-o singură procedură.

Potrivit comunicatului, în cadrul investigației membrii grupului de urmărire penală ai audiat 12 martori, 4 persoane în calitate de parte vătămată.

Totodată, au ridicat și examinat în 3 cazuri documente și obiecte.

De asemenea, au fost inițiate investigații în ordinea art.274 din Codul procedură penală în 4 procese penale.

De menționat că infracțiunea prevăzută de art. 177 alin.(1/1) din Codul Penal se pedepseşte cu amendă de până la 37.500 de lei cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.

Art.178 alin.(2) lit.lit.a), b) din Codul Penal prevede o pedeapsă cu amendă de până la 37.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani, sau privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Știri.md amintește că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit trei cauze penale și a dispus și transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale pe faptele interceptărilor ilegale, admise în dosarele penale instrumentate în perioada anilor 2017-2019 de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Interceptările au vizat mai mulți politicieni, reprezentanți ai societății civile, jurnaliști și alte persoane publice, transmite Știri.md.

Potrivit Procuraturii Generale, pe parcursul anilor 2017-2019, au fost supuși măsurilor speciale de investigații mai mulți politicieni, reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, alte persoane publice, sub suspiciunea organizării și conducerii unor dezordini în masă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării