main logo
763

Procuratura a pornit 3 cauze penale în privința interceptărilor ilegale

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a pornit trei cauze penale și a dispus și transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale pe faptele interceptărilor ilegale, admise în dosarele penale instrumentate în perioada anilor 2017-2019 de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Procuratura a pornit 3 cauze penale în privința interceptărilor ilegaleFoto: Știri.md

Interceptările au vizat mai mulți politicieni, reprezentanți ai societății civile, jurnaliști și alte persoane publice, transmite Știri.md.

Potrivit Procuraturii Generale, pe parcursul anilor 2017-2019, au fost supuși măsurilor speciale de investigații mai mulți politicieni, reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, alte persoane publice, sub suspiciunea organizării și conducerii unor dezordini în masă.

Procurorii au constatat mai multe omisiuni în activitatea agenților publici, „care au dus la ingerințe în drepturile fundamentale ale cetățenilor, în viața personală și de familie”.

„Acestea au avut loc prin culegerea pretins ilegală a informațiilor, cu utilizarea mijloacelor speciale destinate interceptării și urmăririi vizuale, cu folosirea situației de serviciu”, a precizat Procuratura Generală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării