main logo
1027

Domnica Manole: Dosarul lui Gheorghe Petic este tergiversat

Ex-judecătoarea Domnica Manole spune că dosarul lui Petic este tergiversat. Asta pentru că ședința a fost numită cu o zi înainte ca Colegiul disciplinar al judecătorilor să plece în concediu.

Domnica Manole: Dosarul lui Gheorghe Petic este tergiversatFoto: unimedia.md

Declarațiile au fost făcute după ce magistrații Curții de Apel au respins, din nou, cererea avocaților lui Gheorghe Petic privind revocarea măsurii de arest, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Foarte mult aș vrea să cred că nu se ascunde o altă intenție în spatele acțiunilor judecătorilor. Nu pot să găsesc o justificare, știind că cauza respectivă este catalogată politic. Știind că Colegiul pleacă la data de 18 iulie și să numești cauza pentru 17 iulie, cu o zi înainte...asta despre ce vorbește? Faptul că s-a numit dosarul cu o zi înainte, vorbește despre ceea că a existat tendința de tergiversare și amânare a cauzei după concediu. E unica concluzie. Este gravă. Judecătorii trebuie să fie echidistanți și să respecte legea”, a spus Manole.

Totodată, Domnica Manole a menționat că prezența și intervenția ministrei justiției nu este binevenită în situația dată.

„Sunt avocații care lucrează. Avem noțiunea de părți în proces. Nu poate să intervină. Guvernarea a declarat o justiție independentă”, a spus ex-judecătoarea.

Menționăm că astăzi, 18 iulie, Magistrații au respins cererea avocaților privind revocarea măsurii de arest a lui Gheorghe Petic și eliberarea sa sub garanția deputaților, Dinu Plîngău și Inga Grigoriu.

Precizăm că ieri, 17 iulie, a mai avut loc o ședință de judecată în cazul lui Petic. Cererea depusă de avocați privind revocarea măsurii preventive a fost respinsă de magistrați ca fiind inadmisibilă. Înconjurat de zeci de susținători, Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată și a protestat în fața Curții de Apel.

Ulterior, Curtea de Apel a venit cu o reacție, menționând că Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat măsura cuvenită după evadarea lui Petic. Instanța a trimis o scrisoare Guvernului, Preșidenției, președintelui Parlamentului, dar și misiunilor diplomatice, în care califică acțiunile de ieri drept „imixtiune și presiune directă asupra completului de judecat”.

Amintim că, la 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

La scurt timp, un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării