main logo
5896

Curtea de Apel: Gheorghe Petic a evadat din sala de judecată, ajutat de susținători cu comportament agresiv

Curtea de Apel Chișinău se adresează Parlamentului, Guvernului, Președinției, Consiliului Superior al Magistraturii și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău în legătură cu „evadarea” lui Gheorghe Petic din sala de judecată în timpul ședinței de judecată desfășurată astăzi în incinta judecătoriei.

Curtea de Apel: Gheorghe Petic a evadat, ajutat de susținătorii săiFoto: Facebook.com

„Enunțăm situația gravă creată ca urmare a evadării inculpatului Petic Gheorghe din sala de judecată în timpul ședinței de judecată. Și mai grav, acesta a fost ajutat de către susținătorii acestuia, cărora instanța de judecată le-a permis să asiste în ședința de judecată”, se arată în adresarea Curții de Apel Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Numărul mare de susținători atât din sală, cât şi din holul instanței la instigarea directă şi îndemnul direct al lui Gheorghe Petic, au dat buzna agresând în mod vădit angajații instituţiei penitenciare și reprezentanții poliției judiciare care erau în număr neînsemnat față de cetățenii prezenți. Situația enunțată este una fără precedent”, se mai arată în declarația instituției.

„Curtea de Apel Chişinău calitică drept o imixtiune şi presiune directă asupra completului de judecată care examincază dosarul în cauză şi asupra tuturor judecătorilor din țară care examinează dosare de rezonanță şi mediatizate, or în circumstanțele date nici nu poate fi vorba de o justiție independentă”, consideră instituția, solicitând instituțiile menționate să ia act de acest caz.

Știri.md menționează că cererea privind revocarea măsurii de arest care a fost depusă azi de avocații lui Petic, urmează să fie examinată mâine de alți magistrați.

Azi, Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, declarând că nu se mai întoarce la pușcărie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării