main logo
2409

Dodon: Scoateri de restricții și relaxări nu vor fi până pe 28 aprilie

Până pe 28 aprilie relaxări și scoaterea restricțiilor impuse de autorități pentru combaterea răspândirii noului coronavirus nu vor fi.

Dodon: Scoateri de restricții și relaxări nu vor fi până pe 28 aprilieFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite Știri.md.

"Până pe data de 28 aprilie, ceva suplimentar să scoatem din restricții este periculos.

Noi înțelegem că aceasta afectează activitatea dumneavoastră economică, dar vreau să înțelegeți că dacă vom face unii pași greșiți acum, atunci perioada de criză va dura mai mult, iar numărul de infectați va crește considerabil.

Sperăm că această situație destul de dură impusă de autorități va da rezultatele dorite, iar după 28 aprilie să ajungem la o relaxare a restricțiilor", a precizat Igor Dodon.

La ora actuală, sunt înregistrate 965 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 21 decese din cauza COVID-19, iar 40 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării