1 880
5
Dodon: Ieșirea din casă pe timp de noapte ar putea fi interzisă
1 880
5

În țară ar putea fi introdus un regim special, care ar interzice ieșirea din casă/ogradă în perioada de noapte, fără strictă necesitate.

Foto: știri.md

Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

Potrivit lui Igor Dodon, aceasta este o propunere, iar decizia finală urmează să fie luată în timpul apropiat de Comisia pentru Situații Excepționale.

Potrivit șefului statului, ar putea fi interzisă ieșirea din casă în intervalul de timp 22:00-06:00 sau 23:00-05:00.

"Considerăm o măsură strict necesară și foarte importantă la această etapă. Chem cetățenii la înțelegere. Noi nu vorbim până ce la restricționarea pe parcursul zilei, măsură care este introdusă deja în unele țări. Doar prin asemenea măsuri am reușit la această etapă să gestionăm situația, în alte țări este mult mai grav", a declarat Igor Dodon.

Amintim că în total în R. Moldova au fost confirmate 177 de cazuri de COVID-19.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter