main logo
15416

De la Piața Centrală pe marile ecrane: Povestea unui regizor moldovean

Visa să facă muzică, dar a ajuns să vândă fructe la piață, pentru a-și întreține familia. Este povestea de viață a unui tată, tatăl regizorului Vlad Bolgarin, care a fost nevoit ca mulți alți tați să renunțe la vise pentru a supraviețui și pentru a-și găsi un loc sub soare. Vlad a reușit să transforme destinul propriu, dar și al unui neam, într-un scenariu de film, care va fi lansat în premieră la cel mai mare festival de film din Asia.

De la Piața Centrală pe marile ecrane: Povestea unui regizor moldoveanFoto: Facebook/Vlad Bolgarin

Când regizorul moldovean Vlad Bolgarin a aflat că scurtmetrajul său „Loc sub soare” a fost selectat la categoria Live Action Short Film, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai, spune că s-a bucurat foarte mult, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Personajele lui Vlad Bolgarin trăiesc un scenariu tipic pentru mulți oameni talentați din Moldova, care sunt nevoiți să caute apreciere și oportunități peste hotarele țării sau să renunțe definitiv la propriile vise, în încercarea de a supraviețui. Astfel, țara „își pierde talentele”. El a dorit să vorbească despre tema migrației și anume despre fenomenul care îi determină pe cei mai talentați și productivi moldoveni să-și caute rostul în alte țări, unde ajung să fie apreciați pentru valoarea lor și li se oferă oportunități pentru a-și asuma vocația.

Drept urmare, acesta spune că țara își pierde talentele care ar putea contribui la dezvoltarea societății noastre.

De fapt, totul a pornit din familia regizorului, mai exact tatăl lui Vlad a fost cel care l-a inspirat prin propria poveste de viață. Atunci când părea că toate ușile sunt închise, a pus talentul și visele pe o poliță ascunsă și a încercat să lupte pentru existență. Vlad menționează că pentru scenariul filmului s-a inspirat din experiența lui din copilărie, când familia sa trecea printr-o perioadă mai dificilă, iar tatăl său, care este muzician, a ajuns în situația în care a fost nevoit să se gândească la alternative temporare pentru a-și susține familia și a încercat să vândă fructe și legume la piață. Regizorul spune că în unele zile îl ajuta și el pe tatăl său cu vânzările.

Vlad a mărturisit că a avut obstacole în cale, dar totuși a reușit să găsească bani pentru a-și realiza visul.

„Una din cele mai mari provocări este mereu finanțarea, însă într-un final am reușit să adunăm bugetul de care am avut nevoie și aș vrea să mulțumesc încă odată Centrului Național al Cinematografiei din Moldova și programului Pitch.md pentru sprijinul financiar și încrederea care ne-au acordat-o”, a spus regizorul.

Citiți întregul interviu aici.

Știri.md amintește că filmul unui regizor moldovean, Vlad Bolgarin, va avea o premieră mondială în cadrul unui festival internațional, organizat în China. Este vorba despre scurtmetrajul „Loc sub soare”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării