main logo
6867

Cum comentează Igor Dodon căderea rachetei la Naslavcea

Potrivit Primăriei Naslavcea, raionul Ocnița, a fost creată o comisie care estimează pagubele provocate de racheta care a căzut în această dimineață în preajma localității și a afectat mai multe case.

Cum comentează Igor Dodon căderea rachetei la NaslavceaColaj: știri.md

Reprezentanții Primăriei Naslavcea au declarat pentru jurnal.md că explozia a avut loc în jurul orei 09:00, în această dimineață, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Între timp, Igor Dodon, care a fost votat masiv de locuitorii din acest sat, care l-au susținut inclusiv la prezidențialele din 2016, a emis două declarații postate pe pagina sa de Facebook. Cel care a acuzat-o în repetate rânduri pe Maia Sandu că ar atrage R. Moldova în război nu suflă niciun cuvânt despre survolarea ilegală a spațiului aerian al R. Moldova de către o rachetă rusească.

„Protestele pașnice pot opri fărădelegile regimului Maia Sandu. Am văzut că socialiștii au făcut mitinguri weekendul trecut în majoritatea zonelor Moldovei. Sper ca aceste mitinguri să crească. (...) Cu cât va fi mai multă nemulțumire, cu atât mai mulți oameni vor ieși în stradă. Este inevitabil”, scrie Dodon.

Într-o altă postare acesta se arată deranjat de reacția forțelor de ordine la protestul de ieri din Capitală.

„Nu a existat niciodată astfel de fărădelegi în istoria Moldovei, încât sute, chiar mii de polițiști au fost obligați să trateze protestatarii în acest fel”, a notat Igor Dodon, făcând abstracție de intervenția în forță a Poliției la 7 aprilie 2009, despre care spunea că ar fi deturnat „o tentativă de lovitură de stat”.

Precizăm că autoritățile ucrainene au informat în această dimineață că a avut loc un atac rusesc cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. 

Știri.md reamintește că, în dimineața zilei de 10 octombrie, trei rachete rusești au zburat deasupra teritoriului Republicii Moldova.

Citește și: Traseul făcut de rachetele care au zburat deasupra Moldovei

Citește și: România anunță de unde trei rachete rusești au zburat deasupra Moldovei

Citește și: Fals: 5-6 rachete se îndreaptă de-a lungul graniței cu Moldova

Citește și: Autorităţile încă aşteaptă explicaţii cu privire la rachetele care au zburat peste Moldova

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării