main logo
1064

Coruperea alegătorilor: Poliția a întocmit circa 300 de procese-verbale

Poliția a înregistrat 286 de materiale, fiind întocmite 295 de procese-verbale de constatare a infracțiunii de corupere electorală pasivă. 163 de procese-verbale au fost transmise, după competență, Centrului Național Anticorupție (CNA).

Coruperea alegătorilor: Poliția a întocmit circa 300 de procese-verbaleFoto: Imagine simbol

Poliția subliniază că persoanele care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutite de plata amenzilor, transmite Știri.md.

Oamenii legii continuă să întreprindă acțiuni pentru documentarea persoanelor care au acceptat bani în schimbul voturilor, dar și celor care au influențat procesele de a corupe alegătorii.

„Încurajăm cetățenii să fie vigilenți și să raporteze orice tentativă de corupție electorală. Doar prin implicarea activă a tuturor putem asigura un scrutin electoral corect și transparent, fără influențe ilegale”, îndeamnă Inspectoratul General al Poliției.

În context, amintim că șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că, în luna septembrie, gruparea criminală condusă de Ilan Șor a transferat 15 milioane de dolari, iar în octombrie suma a crescut la 24 de milioane de dolari pentru a corupe alegătorii.

Totodată, pe parcursul lunii octombrie, Poliția a documentat și suspendat activitatea a 97 de grupuri în Telegram, unde erau instruite persoane pentru a putea intra în posesia platformei PSB a unei bănci din Federația Rusă, ca să primească transferuri pentru coruperea electoratului din Republica Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării