main logo
5641

IGP: Șor a transferat 39 de milioane de dolari pentru coruperea alegătorilor

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că, în luna septembrie, gruparea criminală condusă de Ilan Șor a transferat 15 milioane de dolari, iar în octombrie suma a crescut la 24 de milioane de dolari pentru a corupe alegătorii.

IGP: Șor a transferat 39 milioane dolari pentru coruperea alegătorilorImagine simbol

În cadrul unei conferințe de presă, șeful IGP a explicat că transferurile au fost efectuate prin intermediul băncii Promsviazbank (PSB) și au fost descoperite de Poliție în urma unei ample anchete, transmite Știri.md.

Astfel, în luna octombrie, autoritățile au reușit să sisteze 97 de grupuri de pe Telegram, unde utilizatorii erau înregistrați pentru a primi instrucțiuni și fonduri pe carduri.

„Între aprilie și 20 octombrie au fost trimise 1,4 milioane de SMS-uri către 138.488 de utilizatori, iar peste 1,4 milioane de tranzacții au fost efectuate de la PSB pe conturile acestora. Sumele transferate pe contul unei persoane de contact puteau fi folosite pentru mai multe persoane, sporind astfel dificultatea urmăririi activităților ilegale”, a explicat Cernăuțeanu.

Autoritățile menționează că scopul acestor transferuri era coruperea electoratului în contextul alegerilor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării