main logo
1157

CNESP: Regulile obligatorii în toate târgurile de Crăciun din Moldova

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a aprobat o nouă serie de măsuri în baza situației epidemiologice din Republica Moldova.

CNESP: Regulile obligatorii în toate târgurile de Crăciun din MoldovaFoto: Regional.md

Iar pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, CNESP a luat și câteva decizii în acest sens, transmite Știri.md.

Astfel, potrivit documentului, pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, Comisia a adoptat reguli pentru vizitatorii și comercianții care participă la târgurile de Crăciun organizate în toată țara.

Pentru siguranța vizitatorilor va fi obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada de aflare în spațiul târgului (cu excepția copiilor până la 12 ani), iar personalul și comercianții care vor participa la aceste evenimente vor trebui să dețină certificat COVID-19.  

Standurile de comercializare a produselor alimentare vor fi amenajate la o distanță minimă de cinci metri între ele. Organizatorii târgurilor de Crăciun vor plasa în locuri vizibile panouri cu informații despre respectarea măsurilor de protecție (purtarea măștii, respectarea distanței, dezinfectarea mâinilor etc.).

Totodată, băuturile și alimentele vor trebui consumate doar în locurile special amenajate. 

Rămâne în vigoare obligativitatea respectării distanței fizice, de cel puțin 1 metru, dintre persoane. 

Știri.md reamintește că, potrivit aceleiași decizii publicate astăzi, 22 decembrie, CNESP anunță că, din data de 27 decembrie 2021, se vor aplica noi măsuri de prevenire și control privind infecția COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Astfel, atât moldovenii, cât și turiștii vor trebui să prezinte teste negative.

Totodată, noua hotărâre prevede că accesul la evenimentele private, organizate în perioada 23 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, pentru un număr de 25 sau mai multe persoane, va fi permis doar în baza prezentării certificatului COVID-19.

Mai multe detalii găsiți în hotărârea de mai jos:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării