main logo
11425

Reguli noi pentru călătorii care vor să ajungă în Moldova din zone roșii

Din data de 27 decembrie 2021, se vor aplica noi măsuri de prevenire şi control a infecției COVID-19, la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Reguli noi pentru călătorii care vor să ajungă în Moldova din zone roșiiFoto: Getty Images

Potrivit Comisiei pentru Situații Excepționale, atât moldovenii, cât și turiștii, vor trebui să prezinte teste negative, transmite Știri.md.

Obligațiunea este valabilă doar pentru cei care în ultimele 14 zile au vizitat una sau mai multe ţări din zona roșie, indiferent dacă acestea sunt vacinate.

De menționat că testul trebuie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu.  

Lista statelor din zona roșie va fi întocmită de Ministerul Sănătății începând cu 24 decembrie și actualizată o dată la șapte zile. 

Potrivit Hotărârii CNESP, cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie, vor putea intra în continuare în Republica Moldova fără restricții cu prezentarea unuia din următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19. 

Cei care nu dețin actele respective vor fi  obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile. 

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării