main logo
307

Circa 20 de moldoveni urmează să fie evacuați din Liban. Precizările MAE

Circa 20 de moldoveni așteaptă să fie evacuați din Liban, în contextul situației tensionate din această țară. Ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, menționează că, în primă fază, unii dintre conaționali nu și-au dorit evacuarea, iar alții nu aveau încă actele pregătite.

Circa 20 de moldoveni urmează să fie evacuați din Liban. Precizările MAEFoto: MAE/Telegam

Cu toate acestea, diplomatul asigură că se întreprind toate măsurile necesare pentru ca grupul de moldoveni, care a solicitat evacuarea, să se întoarcă cât mai curând acasă. Declarația a fost făcută miercuri, 23 octombrie, după ședința Guvernului, transmite Știri.md cu referire la ziar.md.

În prezent, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) lucrează intens pentru a organiza evacuarea conaționalilor noștri din Liban. Ministrul Popșoi susține că țara noastră contează pe susținerea Bucureștiului, Kievului sau a oricărei alte regiuni disponibile pentru a contribui la evacuarea conaționalilor noștri.

„Situația rămâne complicată, dar autoritățile de resort, nemijlocit Ministerul Afacerilor Externe, muncesc pentru a evacua un nou grup de cetățeni de-ai noștri. O parte din ei nu au vrut să fie evacuați data trecută, o parte nu aveau încă actele pregătite. Acum acest lucru a fost deja făcut. Căutăm următoarea rută (de evacuare - n. red.) care ar fi disponibilă, fie din partea prietenilor noștri de la București, fie de la Kiev, fie din altă parte”, a declarat ministrul Mihail Popșoi.

Anterior, autoritățile R. Moldova au evacuat alți 38 de cetățeni, datorită sprijinului Ucrainei, Serbiei și Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM). Amintim că, pe data de 1 octombrie, mai mulți cetățeni moldoveni care locuiesc în Liban au solicitat să fie evacuați din acest stat după ce Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au început o operațiune terestră limitată în sudul Libanului, în cadrul conflictului cu gruparea paramilitară libaneză „Hezbollah”, susținută de Iran.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării