main logo
411

Mihail Popșoi: 11 cetățeni moldoveni au fost evacuați din Liban

Unsprezece cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Liban și în curând vor ajunge în țară. Despre asta a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Mihail Popșoi: 11 cetățeni moldoveni au fost evacuați din LibanFoto: Imagine simbol

Ministrul a mai spus jurnaliștilor că în Liban au mai rămas moldoveni, care urmează a fi evacuați, transmite Știri.md.

„Cetățeni ai Republicii Moldova printre victime momentan nu sunt. Avem două solicitări de evacuare, dar având în vedere că ieri-seară au fost repornite zborurile aeriene regulate, vom vedea dacă va exista această necesitate. Vom depune eforturi pentru a sprijini cetățenii noștri, așa cum am făcut-o în cazul cetățenilor din Liban, care ieri-seară târziu au ajuns în siguranță în Polonia.

Republica Moldova are grijă de cetățenii săi și nu îi va lăsa niciodată în primejdie. Mâine dimineață, acești cetățeni, 11 la număr, urmează să vină în Republica Moldova. 

În Liban erau în total 15. Urmează să fie evacuați cu următoarea ocazie, probabil în câteva zile. Pe această cale țin să mulțumesc partenerilor de la Kiev, care au oferit avionul pentru această evacuare a cetățenilor ucraineni, dar și a celor din Republica Moldova, și Organizației Internaționale a Migrației, care a facilitat acest proces, inclusiv în Polonia”, a declarat ministrul.

Amintim că, în legătură cu situația tensionată din Liban, la Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză, cu reședința la Ankara, au parvenit recent și parvin în continuare mai multe cereri din partea cetățenilor moldoveni, care locuiesc acolo, solicitând ajutor în evacuarea lor din Liban.

Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada Republicii Moldova depun eforturi în vederea evacuării de urgență a cetățenilor noștri, au comunicat pentru Teleradio Moldova reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Liban, cu sediul la Ankara.

De menționat că, pentru situații de urgență, moldovenii se pot adresa la telefonul de urgență al Ambasadei + 90 541 687 2104 sau la adresa de e-mail: consulat.ankara@mfa.gov.md.

Amintim că Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au început marți o operațiune terestră limitată în sudul Libanului, în cadrul conflictului cu gruparea militantă Hezbollah, susținută de Iran. Conform unei declarații oficiale publicate de IDF pe rețelele sociale, atacurile vizează „ținte și infrastructură teroristă” în zonele de frontieră cu Israelul, bazându-se pe informații precise despre locațiile Hezbollah.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării