main logo
101067

Cetățenii ce mint în cererile la compensații vor întoarce banii statului

Persoanele care au introdus date false sau eronate în cererea pentru compensații vor fi nevoite să întoarcă banii statului.

Cetățenii ce mint în cererile la compensații vor întoarce banii statuluiFoto: Simbol

Despre acest lucru a atenționat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în cadrul unui club de presă în care a menționat că în acest an s-au luat măsuri sporite anti-fraudă, transmite Știri.md cu referire la Tvn.md.

„Toți solicitanții care nu au declarat datele corecte vor fi obligați să îi întoarcă. Prin proces de judecată. Practic completarea cererii este un contract”, a declarat Buzu.

Totodată acesta a declarat și că mai puține persoane vor fi incluse în categoria de vulnerabilitate extremă și foarte mare, față de anul trecut.

„Prețul pentru gaz și energia electrică a scăzut, respectiv și categoria de vulnerabilitate a scăzut, astfel că în acest an mai puține familii au avut categoria extremă de vulnerabilitate”, punctează ministrul.

De menționat că cetățenii au timp până pe 25 noiembrie ca să depună cereri pentru compensație la facturi pentru luna noiembrie. Cei care nu se înregistrează în sistem nu vor beneficia de ajutor din partea statului.

Citește și: Moldovenii prinși cu minciuna în cererile la compensații pot rămâne fără ajutor

Pe 22 noiembrie, Guvernul a aprobat volumele maxime și prețurile compensate la energia electrică, termică și gaze naturale pentru consumatorii casnici.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării