main logo
1510

Cazul Stoianoglo: Autoritățile de la Chișinău, despre răspunsul CEDO

Autoritățile de la Chișinău vor formula o poziție oficială prin care vor răspunde solicitărilor Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) pe marginea dosarului procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, până în luna septembrie.

Cazul Stoianoglo: Autoritățile de la Chișinău, despre răspunsul CEDO

Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către Dumitru Obadă, agent guvernamental al R. Moldova în fața CtEDO, transmite Știri.md.

„(…) Este aceeași cerere, doar că astăzi a fost publicată pe site-ul Curții Europene a Drepturilor Omului. Partea reclamantului reiterează faptul că CtEDO a publicat cererea reclamantului, care sunt întrebările. Noi urmează până în septembrie să venim cu poziția oficială în procedură necontencioasă în primele trei luni, ulterior procedura contencioasă în cazul în care nu se ajunge la un acord amiabil de reglementare a situației. CtEDO a comunicat Guvernului cu câteva săptămâni în urmă și a cerut explicații în privința procedurilor, în ce măsură au fost respectate rigorile.

Noi urmează să primim răspunsurile autorităților responsabile care au emis procedurile în privința domnului Stoianoglo și să formulăm poziția oficială a statului. Timp de trei luni de la notificare, statul trebuie să dea apreciere – mergem pe cale amiabilă sau intrăm în procedură contencioasă și noi prezentăm poziția, observațiile în contradictoriu alegațiilor reclamantului. Noi suntem la etapa evaluării cât este de justificată cererea adresată, care sunt motivele, solicităm opinia inclusiv a Procuraturii, instanțelor de judecată să vedem care au fost motivele, ca să putem formula o opinie pe marginea subiectului invocat (…)”, a declarat Dumitru Obadă pentru ZdG.

Reamintim că, Curtea Europeană a cerut explicații de la Guvernul R. Moldova în cazul dosarului procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării