main logo
9412

Cazul bărbaților bătuți la IP Soroca: Momentul a fost surprins de camere

Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia unor imagini surprinse de camerele de supraveghere cu momentul când două persoane, care au solicitat ajutorul polițiștilor, au fost aduși la inspectorat unde au fost bătuți.

Cazul bărbaților bătuți la IP Soroca: Momentul a fost surprins de camereFoto: canal2.md

Din imaginile video surprinse de camerele de supraveghere, de la intrarea în IP Soroca, se vede momentul în care echipajul GRO ( Grupul de Reacționare Operativă) Duster-ul MAI 4016 când revine de la chemare și se oprește în fața inspectoratului de poliție, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Un polițist a dat jos din automobil una dintre cele două victime, iar după ce a doborât-o la pământ, în fața inspectoratului,  i-a aplicat mai multe lovituri, dintre care una cu piciorul în cap.

Sursele noastre susțin că scenele violente aplicate de polițiștii de la IP Soroca, asupra celor două persoane care au solicitat ajutorul organelor de drept, ar fi fost surprinse și de camerele de supraveghere de la stația PECO, dar și de o cameră supraveghere, din spatele IP Soroca, în care se vede cum aceștia îi snopesc în bătaie pe cei doi.

Conform surselor, după ce i-ar fi snopit în bătaie pe cei doi bărbați, polițiștii s-ar fi dus la stația PECO cu mâinile încă însângerate, unde ar fi consumat bere împreună cu celelalte persoane care au agresat victimele până la venirea poliției.

Amintim că doi bărbați, în noaptea de 30 spre 31 Ianuarie, au solicitat intervenția poliției la o stație PECO din Soroca, după ce au fost agresați de patru indivizi, dintre care fiul unui om de afaceri.

Una dintre victime a declarat pentru Deschide.MD că polițiștii care au venit la chemare, i-au luat la bătut cu pumnii, iar ulterior i-au dus la inspectorat și au continuat să-i bată într-un birou, după care i-au impus să scrie că nu au pretenții la ei.

Conducerea IP Soroca a încercat să mușamalizeze cazul și abia ieri au sesizat IGP-ul despre un asemenea incidente, dar și tot ieri au început și procurorii să examineze cazul.

Una dintre victime, după ce a fost bătuți de polițiști în cadrul IP Soroca, s-ar fi ales cu două coaste fracturate.

Citește și: Doi bărbați, bătuți de polițiști chiar în incinta IP Soroca

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării