main logo
607

Câți producători de carne și ouă intenționează să exporte în UE

În prezent, doar doi producători de carne și ouă au intenția de a exporta produse pe piața din Uniunea Europeană.

Câți producători de carne și ouă intenționează să exporte în UE

Anunțul a fost făcut de directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Radu Musteață, în cadrul unui briefing de presă susținut împreună cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, despre obținerea dreptului Republicii Moldova de a exporta ouă de categoria A și carne de pasăre procesată, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

În prezent, încă nu se cunoaște care va fi cantitatea exportată spre UE. De asemenea, urmează să aibă loc ședințe și cu alți producători, unde vor fi informați despre posibilitatea de a exporta în Uniunea Europeană.

„La etapa actuală avem doar doi producători care au intenția să exporte: un producător de produse procesate din carne și un producător de ouă de categoria A. Urmează împreună cu producătorii să estimăm acele cantități care urmează a fi plasate pe piața Uniunii Europene. La etapa actuală noi am primit dreptul de export, urmează să avem ședințe cu exportatorii și să inițiem discuții în vederea stabilirii cantităților și cerințelor”, a declarat Radu Musteață.

Potrivit lui Radu Musteață, Republica Moldova va înainta Uniunii Europene listele operatorilor care vor avea dreptul să-și plaseze produsele pe piață. Producătorii care au intenția să exporte în UE vor fi monitorizați de ANSA.

Astăzi, 9 martie 2023, au fost publicate modificările la Regulamentele legislației europene prin care Republica Moldova a obținut, pentru prima dată, dreptul să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de categoria A (de consum).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării