main logo
613

Producătorii autohtoni au obținut dreptul să exporte ouă și carne procesată în UE

Producătorii autohtoni au obținut dreptul să exporte în UE ouă de consum, categoria 1, și carne procesată de pasăre. Guvernul anunță că au fost publicate Regulamentele și modificările legislației europene, aprobate în martie 2021.

Producătorii autohtoni au obținut dreptul să exporte ouă și carne în UE

Informăm că decizia Comisiei Europene este una foarte importantă și va contribui la realizarea unui obiectiv național prioritar – diversificarea piețelor de desfacere pentru producătorii avicoli din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

În același timp, decizia Comisiei Europene demonstrează că sistemul național de control oficial, implementat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, este recunoscut de Uniunea Europeană”, transmite Executivul.

Procesul de obținere a dreptului de export în UE al produselor respective din Republica Moldova a durat, fiind necesare schimbul de informații, consultări și audit. Totodată, experții europeni au examinat conformitatea sistemelor de control din Republica Moldova.

Actualmente, în țara noastră activează 43 de unități de creștere a păsărilor și circa 227.000 de gospodării individuale de creștere a păsărilor. Numărul total al capetelor ajunge la aproximativ șase milioane.

De asemenea, în Republica Moldova funcționează 24 de abatoare pentru sacrificarea păsărilor, care furnizează anual circa 45.000 de tone de carne, precum și 12 centre de colectare a ouălor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării