main logo
1428

Când vor ieși transportatorii la protest. Precizările șefului APOTA

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor Transport Auto, Oleg Alexa, anunță că joi, 9 noiembrie, transportatorii vor protesta în centrul Capitalei.

Când vor ieși transportatorii la protest. Precizările șefului APOTAFoto: Simbol

Potrivit acestuia, în cazul în care nu vor fi anulate unele inițiative legislative de modificare a Codului transporturilor rutiere, mulți proprietari de rute riscă să-și piardă licența, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

Reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, menționează că o bună parte din propunerile transportatorilor au fost acceptate încă în luna septembrie, iar modernizarea transportul rutier este una dintre prioritățile Planului reconstrucției infrastructurii Republicii Moldova.

Astăzi, 3 noiembrie, Asociația Patronală a Operatorilor Transport Auto va depune o cerere la Primăria municipiului Chișinău pentru a organiza săptămâna viitoare un protest în centrul Capitalei.

„Vom oferi mai multe detalii într-un comunicat de presă. Joi, vom ieși în Piața Marii Adunări Naționale. Există riscul ca pe 9 noiembrie unele rute să fie sistate. Vom depune o cerere la Primăria municipiului Chișinău ca să organizăm un protest”, a spus Oleg Alexa.

Sursa citată menționează că purtătoarea de cuvânt a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Alina Pisica, a precizat că echipa ministerului lucrează în prezent la modificarea cadrului legal, astfel încât cetățenii să aibă acces la transport de calitate.

Potrivit acesteia, noul Cod al transporturilor rutiere va fi dezbătut și pe platforma parlamentară.

„Proiectul Codului este la avizare repetată, conform procedurii. Acest proiect a fost transmis anterior, iar anunțul despre inițierea procedurilor de elaborare a fost publicat încă în 2021. Nu vorbim despre o inițiativă despre care nu s-a cunoscut, dar despre un proces firesc. Draftul Codului a fost discutat de mai multe ori, în mai multe ședințe și fiecare parte vizată a avut ocazia și dreptul de a se expune. Ministerul a asigurat un proces transparent, în care toți au fost implicați activ și în care fiecare a venit cu propuneri. Ca ultim pas, înainte de a-l prezenta în Guvern, a fost făcută sinteza obiecțiilor și proiectul Codului a fost retransmis tuturor pentru eventuale comentarii”, a spus Alina Pisica.

Știri.md amintește că reprezentanții transportatorilor sunt indignați de faptul că proiectul de modificare a Codului transporturilor rutiere (CTR) nu a fost supus consultărilor publice conform tuturor rigorilor, ci a fost oferit un termen de trei zile.

Ulterior, Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” a declarat că susține poziția Asociației Patronale „APOTA” privind proiectul de modificări la Codul transporturilor rutiere și anunță că se va alătura protestului transportatorilor rutieri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării