11 980
8
Bugetarii din R. Moldova vor avea o săptămână liberă ca să stea acasă
11 980
8

În perioada 28 martie - 5 aprilie, bugetarii din R. Moldova vor avea o săptămână liberă ca să stea acasă.

Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

"De săptămâna viitoare se declară zi de odihnă pentru toți bugetarii. Începând de sâmbătă până duminică angajații nu vor fi antrenați. Trebuie să rămână acasă. Vă recomandăm să rămâneți unde sunteți, nu vă deplasați prin republică. Recuperarea acestor zile se va face după ridicarea stării de urgență", a declarat Ion Chicu.

Menționăm că anterior, Igor Dodon a anunțat această propunere.

"Propunem ca săptămâna viitoare să fie declarată săptămână liberă, cu păstrarea salariului tuturor celor din instituțiile de stat. Vom vedea cum vom proceda cu cei din sectorul privat. Excepție vor face doar anumite servicii economice care sunt strict necesare", a declarat Igor Dodon.

Amintim că în total în R. Moldova au fost confirmate 177 de cazuri de COVID-19.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter