main logo
2071

Bloggerul Nekoglai face dezvăluiri: Ar fi fost torturat la secția de poliție

Bloggerul Nekoglai (Nicolai Lebedev) a publicat un video pe youtube în care povestește cum a fost reținut de poliția rusească și ce s-a întâmplat cu el mai departe.

Nekoglai face dezvăluiri: Ar fi fost torturat la secția de polițieFoto: point.md

Tânărul spune că a fost reținut chiar a doua zi după publicarea filmulețului în care parodiază un soldat rus, transmite Știri.md.

La început acesta a fost învinuit de încălcarea legislației migraționale. La ieșirea din clădire îl așteptau trei mascați. El a fost urcat într-un microbuz și nu i s-a permis să-și anunțe avocatul. Indivizii i-au spus că trebuie să prezinte scuzele de rigoare și i s-a înmânat un text pe care trebuia să-l citească la cameră.

În cele din urmă, bloggerul i-a trimis un mesaj avocatului, care a venit la fața locului. Odată cu venirea lui, spune bloggerul, situația s-a agravat. Oamenii legii l-au urcat în mașină și au plecat.

"Avocatul a urcat în mașina sa și a început să ne urmărească. A făcut fotografii, video. Avocatul fugea după mine. E amuzant, da. O să mă exprim așa: Asta e Rusia", spune tânărului.

Procesul de judecată a avut loc în aceeași zi, seara. El urma să fie expulzat și să plătească 5.000 de ruble amendă. 

În video-ul publicat, Nicolai povestește că a fost supus torturii.

"De aici începe o poveste care mi-a schimbat viața pentru totdeauna. Pe parcursul întregii mele vieți am crezut că așa torturi pot avea loc doar în filme și doar asupra celor mai răi teroriști.

Au venit doi cu măști, m-au luat din izolator, m-au adus în coridor și mi-au spus că putem sta toată noaptea aici până cer scuze. Din acel moment am început să glumesc, să cânt, să dansez, ca să reduc din toată absurditatea situației. Nici nu mi-am putut imagina că glumele mele ar putea atât de mult înfuria organele de drept ale Federației Ruse.

Pe 7 noiembrie, în jurul orei 20:00, după aceste glume, au venit niște polițiști foarte înfuriați. Am fost dus într-un birou foarte mic și primul lucru pe care l-au făcut a fost să mă lovească cu piciorul în piept, au sărit pe mine. Au început să mă înjosească, am fost dezbrăcat. (...) Am fost bătut atât de tare încât de câteva ori mi-am pierdut cunoștința. (...) Au început să-mi rupă părul cu mâinile", spune tânărul. 

Drept confirmare a cuvintelor sale, Nekoglai a arătat un certificat de la camera de urgență.

Știri.md reamintește că Nikolai a ajuns în mijlocul unui scandal din Rusia după ce a publicat pe TikTok o parodie cu un soldat rus.

Ulterior, acesta a fost deportat de pe teritoriul Federației Ruse.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării