main logo
3600

TikTok-erul moldovean Nekoglai, deportat din Rusia din cauza unei parodii despre un soldat rus care luptă în Ucraina

Un TikTok-er din Republica Moldova, Nikolai Lebedev, cunoscut sub nickname-ul „Nekoglai”, va fi deportat din Rusia, unde locuiește de mai mulți ani, după ce a înregistrat o parodie a unui videoclip cu un militar rus aflat în Ucraina, care încearcă să se apere de explozibilii aruncați dintr-o dronă.

TikTok-erul Nekoglai, deportat din Rusia din cauza unei parodii

Acesta a fost reținut de poliția rusă în baza unei plângeri depuse de șefa organizației rusești Safe Internet League, Ekaterina Mizulina, prin care a fost acuzat de discreditarea armatei ruse, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

O ședință d ejudecată în cazul lui Nicolai Lebedev a avut loc astăzi, 9 decembrie, la Moscova. Acesta a mendat cu 5 mii de ruble (aproximativ 1 500 lei) și obligat să părăsească Federația Rusă.

În prezent, acesta se află la un centru de detenție temporară pentru migranți, unde a fost escortat din sala de judecată.

Cu puțin timp în urmă Nekoglai a scris pe canalul său de Telegram că a fost deportat. „Moldova, întâlnește-mă”.


Nekoglai este cetățean al Republicii Moldova și a fost reținut pentru încălcarea legilor privind imigrația. Acesta a fost arestat după la două zile după ce a postat pe TikTok o parodie la adresa unui videoclip popular cu un soldat rus aflat pe un câmp de luptă în Ucraina, care încearcă să respingă două grenade lansate de o dronă ucraineană.

Potrivit ziarului Moskovski Komsomoleţ, militarul a supraviețuit incidentului. Nekoglai a repetat acțiunile militarului rus cu un remix al cunoscutei melodii „Rasputin” pe fundal.

Nekoglai a spus că nu a vrut să jignească sau să umilească militarii cu parodia sa. El a spus că respectă mult soldații ruși și faptele lor eroice.

Nekoglai a devenit faimos datorită stream-urilor pe care le-a făcut pe Twitch, canalul său de TikTok având 9,5 milioane de urmăritori.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării