main logo
1806

Bilanț cu 1.056 de infectați. Ministru: 7 intubați și 114 în stare gravă

În Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 1.056 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Bilanț cu 1.056 de infectați. Ministru: 7 intubați și 114 în stare gravăFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal, transmite Știri.md.

Astfel, din cele 5.108 de teste prelevate, 114 cazuri sunt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, România, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, iar 942 sunt cu transmitere locală.

La fel, ministra Sănătății a declarat că 114 de persoane sunt în stare gravă, 328 în stare medie și 614 în stare satisfăcătoare.

De asemenea, 59 de persoane cu COVID-19 sunt în stânga Nistrului, acestea fiind internate la spitalele de acolo dar și la spitalele din municipiul Chișinău.

"Actualmente avem 7 persoane la respirație artificială. 4 dintre ei sunt intubați la Spitalul Republican și 3 la Institutul de Medicină Urgentă.

Totodată, numărul persoanelor tratate ajunge la 43 de persoane. Încă 3 persoane au fost tratate și urmează a fi externate", a spus Dumbrăveanu.

De asemenea, în cadrul briefingului, Dumbrăveanu a anunțat că în R. Moldova s-au înregistrat încă 2 decese. Este vorba despre 2 bărbați, unu de 71 de ani și altul de 62 de ani.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 24 decese din cauza COVID-19, iar 43 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării