main logo
15057

Bilanț: 67 de morți în R. Moldova. Un șef de secție e printre victime

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că încă 5 pacienți au fost răpuși de coronavirus în Republica Moldova.

Bilanț: 67 de morți în R. Moldova. Un șef de secție e printre victime

Deces 63: Femeie, 80 ani, din mun. Chişinău. Comorbidităţi: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II, tiroidită autoimună.

Deces 64: Femeie, 68 ani, din mun. Chişinău, transferată de la IMSP SCM Sfânta Treime la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 pe data de 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie ischemică.

Deces 65: Bărbat, 76 ani, din r-nul Donduşeni, internat pe data de 08.04.2020 la IMSP SC Bălți. Comorbidităţi: cancer de intestin.

Deces 66: Bărbat, 72 ani, din r-nul Glodeni, internat pe data de 11.04.2020 la SR Glodeni, diabet zaharat tip 2, Cardiopatie aterosclerotică, HTA gr.II, ciroză hepatică de etiologie etilică evoluţie progresantă.

Totodată, a fost înregistrat un caz de deces în sistemul medical (deces 67). Este vorba de Şiman Ivan, şeful secţiei chirurgie a SR Orhei, în vârstă de 68 ani.

Acesta a fost internat pe data de 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

”Sistemul medical a pierdut un bun specialist, un lucrător ce și-a dedicat viața pentru a salva alte vieți omenești. Exprimăm sincere regrete şi condoleanțe familiei îndurerate”, se arată în comunicatul Ministerului.

Amintim că în Republica Moldova, în prezent, sunt înregistrate 2.472 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

De asemenea, 457 de pacienți au fost vindecați de COVID-19 în R. Moldova.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării