main logo
8635

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, și-a dat demisia: Motivul invocat

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, anunță despre faptul că, astăzi, 2 decembrie 2021, a depus cererea de demisie în Parlamentul Republicii Moldova.

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, și-a dat demisia: Motivul invocatFoto: zdg.md

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă pe pagina de Facebook a Oficiului Avocatului Poporului, transmite Știri.md.

În cererea adresată președintelui Parlamentului, Igor Grosu, Ombudsmanul precizează că își depune demisia în legătură cu informațiile apărute în spațiul public și pentru a nu aduce denigrare imaginii instituției.


Știri.md amintește că Natalia Moloșag, Avocata Poporului, a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism, în anul 2017, la 4 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență.

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani.

Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării