main logo
313

Autorizația de mediu pentru Uzina din Râbnița, prelungită până la 31 august

Pentru a treia lună consecutiv, Chișinăul eliberează autorizație de mediu temporară pentru Uzina Metalurgică din Râbnița.

Autorizația pentru Uzina din Râbnița, prelungită până la 31 august

O decizie în acest sens a fost aprobată, miercuri, 29 iunie, de membrii Comisiei Situații Excepționale (CSE), transmite Știri.md.

"A fost prelungit, până la 31 august 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”", se arată în decizie.

Potrivit deciziei precedente a Comisiei Situații Excepționale, termenul de valabilitate a autorizației de mediu pentru uzina metalurgică de la Râbnița era 30 iunie. 

Potrivit portalului anticorupție.md, uzina metalurgică de la Râbnița este unul dintre principalii finanțatori ai bugetului regiunii separatiste din stânga Nistrului. 

Potrivit unui raport al pretinsului minister al dezvoltării economice de la Tiraspol, la sfârșitul anului 2021, vânzările uzinei au fost de peste 432 de milioane de dolari – aproape jumătate din cifra totală a exporturilor regiunii transnistrene.

Citește și: Autorizația de mediu pentru Uzina din Râbnița, prelungită cu încă o lună

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării