main logo
1360

Antony Blinken, de Ziua Independenței: SUA sunt alături de moldoveni

Cu ocazia Zilei Independenței R. Moldova, secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor țării noastre.

Antony Blinken, de Ziua Independenței: SUA sunt alături de moldoveniImagine simbol

Într-un mesaj postat pe rețelele sociale, Antony Blinken a scris că SUA sunt alături de cetățenii R. Moldova în eforturile lor de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială, transmite Știri.md.

„În timpul vizitei mele din luna mai în R. Moldova, am fost profund impresionat de angajamentul puternic pentru democrație, dezvoltare economică, securitate energetică, drepturile omului și reforme în sectorul justiției. SUA sunt alături de cetățenii R. Moldova în eforturile lor de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială și de a rezista influenței străine din partea actorilor care vor să se implice în alegerile din R. Moldova și în drumul său către integrarea europeană”, a scris Blinken.

Potrivit lui, SUA, sunt recunoscătoare față de R. Moldova pentru suportul de neclintit pentru Ucraina și generozitatea sa în găzduirea refugiaților ucraineni.

„Rămânem angajați să fim partenerii R. Moldova în căutarea unui viitor mai democratic, prosper și sigur. Transmit cele mai bune urări cetățenilor R. Moldova, care celebrează această zi frumoasă”, a mai scris Antony Blinken.

Astăzi, 27 august, Republica Moldova sărbătorește 33 de ani de la proclamarea Independenței, un eveniment care a marcat începutul unei noi etape în istoria țării. De-a lungul acestor trei decenii, Republica Moldova a traversat numeroase evenimente și transformări semnificative, care au conturat parcursul său politic, economic și social.

În context, menționăm că evenimentele festive dedicate Zilei Independenței au început aseară, 26 august, la ora 18:00, printr-un concert de muzică electronică. Pe parcursul zilei de azi, troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor zilei de duminică.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării