main logo
1748

Ambasadorul R. Moldova în Israel: Situația este incertă

În Orientul Mijlociu situația este incertă, de aceea cetățenii Republicii Moldova trebuie să țină cont de mesajele de alertă emise de autoritățile de la Chișinău, a declarat ambasadorul țării noastre în Israel, Alexandr Roitman. Diplomatul recomandă cetățenilor să evite orice călătorie în Israel, în cazul în care nu există o necesitate stringentă.

Ambasadorul R. Moldova în Israel: Situația este incertăFoto: Courtasy

„Cetățenii noștri sunt la fel de protejați ca și cetățenii din Israel, nu există anumite măsuri din partea Ambasadei, dar toate instrucțiunile și măsurile de precauție care sunt emise de către autorități trebuie urmate cu strictețe. Autoritățile israeliene nu au modificat gradul de alertă în Israel, da noi suntem în stare de urgență și în stare de război, dar sunt diferite nivele și instrucțiunile pot fi înăsprite, dar este important de menționat că condițiile pot fi modificate în orice moment”, a declarat Alexandr Roitman, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

Amintim că președinta Maia Sandu a declarat recent că autoritățile de la Chișinău monitorizează situația din regiune, iar dacă va fi necesară evacuarea cetățenilor din Orientul Mijlociu statul va depune toate eforturile pentru a aduce oamenii acasă în siguranță.

De asemenea, Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în Liban și regiunea Orientului Mijlociu prin care îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite deplasările în aceste zone, din cauza riscului ridicat de atentate teroriste.

Instituția le recomandă moldovenilor care se află deja în aceste localități să le părăsească „imediat”, iar cei care se află sau tranzitează Libanul și Orientul Mijlociu să aibă asupra lor mereu documentele de călătorie originale. 

Un avertisment similar a fost emis și de România, precum și de o serie de state occidentale, între care Statele Unite, Germania, Franța și Marea Britanie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării