main logo
621

MAE emite o alertă de călătorie în Liban și regiunea Orientului Mijlociu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în Liban și regiunea Orientului Mijlociu, având în vedere evoluția îngrijorătoare a situației de securitate din zonă.

MAE emite o alertă de călătorie în Liban și regiunea Orientului MijlociuFoto: Imagine simbol

Astfel, Ambasada Republicii Moldova în Liban, cu sediul în Ankara, vine cu unele recomandări către cetățenii care se află sau tranzitează Republica Libaneză, transmite Știri.md.

Instituția notează că acțiunile militare din zona de frontieră dintre Liban și Israel s-au intensificat semnificativ în ultimele săptămâni. Cetățenii sunt îndemnați să evite deplasările în zonele din sudul Republicii Libaneze (regiunea din sudul râului Litani), din cauza riscului ridicat de atentate teroriste.

„Dacă vă aflați deja în aceste localități, vă sfătuim să părăsiți imediat zona”, se arată într-un comunicat.

„Purtați întotdeauna cu Dvs. documentele de călătorie originale. Acestea vă pot fi de mare ajutor în caz de necesitate. Fiți deosebit de atenți și prudenți când vă aflați în apropierea taberelor de refugiați palestinieni, unde situația poate fi imprevizibilă.

Urmați cu strictețe instrucțiunile și recomandările autorităților locale și ale forțelor de securitate. Cooperarea cu acestea este esențială pentru siguranța dumneavoastră. Evitați participarea la demonstrații și adunări mari. Acestea pot deveni violente rapid și fără avertisment, punându-vă în pericol”, mai recomandă misiunea diplomatică.

Totodată, moldovenii care se află acolo și au necesitatea de a fi consultați pe probleme consulare sunt îndemnați să contacteze Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia (acreditată pentru Liban): ankara@mfa.gov.md, https://turcia.mfa.gov.md, +905416872104, în regim 24/7.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării