main logo
5466

Alexandr Lukașenko: Mereu am considerat Moldova un partener de încredere

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a felicitat poporul Republicii Moldova de Ziua Independenței. „Mereu am considerat Moldova un partener de încredere. Suntem dispuși să revenim la cooperarea constructivă”, a subliniat liderul de la Minsk.

Alexandr Lukașenko: Mereu am considerat Moldova un partener de încredereFoto: Reuters

„Popoarele noastre sunt unite prin legături puternice de prietenie de ani de zile, bazate pe valori spirituale și morale comune, tradiții culturale și un trecut eroic comun”, se arată în mesajul de felicitare, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„În 2024, ambele țări sărbătoresc cea de-a 80-a aniversare de la eliberarea de fascism. În Belarus se păstrează cu grijă memoria moldovenilor care și-au dat viața pentru eliberarea Belarusului în timpul Marelui Război Patriotic”, a menționat Lukașenko.  

Lukașenco a mai subliniat că, în prezent, „mii de belaruși care trăiesc în Moldova și moldoveni care și-au legat viața cu Belarus continuă să muncească, să creeze familii internaționale, demonstrând prin exemplul personal caracterul deschis și creativ al relațiilor noastre”.

„Minsk a considerat întotdeauna Chișinăul un partener de încredere și este gata să revină la cooperarea constructivă. Doar un dialog egal și respectuos între vechii prieteni și vecini poate ajuta la depășirea provocărilor moderne”, a menționat Lukașenko.

Alexandr Lukașenko le-a urat tuturor cetățenilor Moldovei pace, stabilitate și încredere în viitor.  

La rândul său, preşedintele român, Klaus Iohannis, transmite Republicii Moldova, de Ziua Independenţei, că este parte a marii familii europene, dând asigurări că România va continua să ofere Republicii Moldova sprijin strategic pe toate planurile.

Cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o felicitare către toți cetățenii. „Suntem ceea ce alegem zi de zi. Alegem să ne ridicăm, oricât de greu ar fi. Alegem să muncim pentru viitorul nostru. Moldova este casa noastră și alegem un viitor în pace și bunăstare”, a spus președinta.

Și fostul șef de stat Igor Dodon, liderul PSRM, a venit cu un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova. „Este de datoria noastră politică, civică și morală să păstrăm acest stat și pentru generațiile care vin, fără a ceda din independența și suveranitatea lui”, a scris ex-președintele.

Conducerea țării, însoțită de miniștri și deputați, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu ocazia celei de-a 33-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării