main logo
1176

Alertele cu bombă la Aeroport: Măsurile luate de autorități pentru a liniști pasagerii

Autoritățile vor să le vină de hac autorilor alertelor cu bombă. De azi înainte patrule ale Poliției de Frontieră, IGP, INSP și IGC vor asigura paza și protecția Aeroportului Internațional Chișinău.

Alertele cu bombă la Aeroport: Măsurile luate pentru a liniști pasageriiFoto: border.gov.md

Începând de astăzi, 29 iulie, ora 16:00, patrule ale Poliției de Frontieră, IGP, INSP și IGC vor asigura paza și protecția Aeroportului Internațional Chișinău, precum și a proximității acestuia, transmite Știri.md.

Măsura a fost decisă ca urmare a incomodității create pasagerilor, perturbării orarului de zbor, aglomerării aeroportului, toate fiind din cauza alarmelor false cu explozive repetate. 

Totodată, vor fi instituite măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual. 

Măsurile vor fi date publicității pe toate canalele de informare.

Reamintim că ultima alertă cu bombă a avut loc în noaptea și ziua aceasta.

Știri.md amintește că, pe data de 26 iulie, IGP a anunțat că a identificat unul dintre autorii alertelor cu bombă din ultimele zile, care s-au dovedit a fi false, dar a evitat să ofere mai multe detalii.

Menționăm că, în redacția actuală a Codului penal, persoana culpabilă de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27.500 până la 42.500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării