main logo
1253

Alerte false cu bombă în 43 de locații din țară: Autorul, identificat

În ultimele 24 ore, Poliția a înregistrat două alerte false despre plasarea de obiecte explozive la 43 de locații, dintre care 23 în Chișinău, 13 în Bălți și șapte în UTA Găgăuzia.

Alerte false cu bombă în 43 de locații din țară: Autorul, identificatFoto: știri.md

Potrivit unui comunicat remis presei, autorul unuia din aceste două apeluri este identificat și cercetat de organul de urmărire penală, transmite Știri.md.

Potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului 2022 au fost înregistrate 43 de comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive la 207 obiective. 

"Angajații Inspectoratului General al Poliției au intervenit cu verificări de securitate la toate locațiile. În urma verificărilor, nicio informație nu s-a confirmat obiectiv.

Poliția a investigat originea apelurilor, atât telefonice, cât și prin intermediul poștei electronice. Apelurile telefonice s-au dovedit  a fi din țară, iar mesajele transmise pe adresa electronică sunt din afara țării, fapt care presupune implicarea în procesul de investigare a organizațiilor internaționale de suport", precizează Poliția.

Menționăm că, în redacția actuală a Codului penal, persoana culpabilă de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27.500 până la 42.500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

"Poliția intervine cu maximă vigilență la toate înștiințările despre pericole de explozii și desfășoară tot spectrul de acțiuni de securitate, indiferent de repetitivitatea apelurilor și ipoteza inițială că apelurile ar fi false. În contextul deranjului public, îndemnăm cetățenii la calm și înțelegere - identificarea făptașilor și stoparea apelurilor false este o prioritate a organelor de drept", se mai arată în comunicatul remis.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării