main logo
2457

Accidentul de la Stăuceni: Șoferul avea permisul suspendat din 2020

Șoferul care în data de 21 februarie a spulberat în apropiere de comuna Stăuceni doi bicicliști minori avea permisul de conducere suspendat din 2020 de către Judecătoria de la Comrat, după ce a fost prins beat la volan.

Accidentul de la Stăuceni: Șoferul avea permisul suspendat din 2020Colaj: știri.md

Informația a fost confirmată de procurorul Gheorghe Bivol, care, fiind prezent luni, 6 martie, la Curtea de Apel, a cerut menținerea în arest preventiv a șoferului, întrucât există riscul ca acesta să părăsească țara, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Totodată, Bivol a mai precizat că, după ce șoferul a fost lipsit în 2020 de permisul de conducere, pe automobilul acestuia au mai fost înregistrate alte patru încălcări contravenționale și, totodată, a fost sancționat prin procese-verbale pentru depășirea limitei de viteză, parcare neregulamentară etc. 

TV8 a încercat să obțină o reacție de la inculpat prin avocat, dar acesta a refuzat să vină cu detalii, spunând ca nu are așa împuterniciri de la client.

În continuare urmează ca magistrații să se expună, după ce avocații au contestat decizia primei instanțe, în urma căreia șoferul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

Dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă de la trei la șapte ani de închisoare. Procurorul Gheorghe Bivol a mai precizat că șoferul își recunoaște vina, dar nu conlucrează cu ancheta și nici nu oferă declarații.

Știri.md reamintește că președintele Federației Moldovenești de Triatlon și directorul organizației sportive "Sporter", Dmitri Voloșin, s-a arătat indignat de lipsa de reacție a ministrului Educației, Anatol Topală, la teribilul accident de la Stăuceni, în care a murit un biciclist de 13 ani.

Amintim că accidentul a avut loc pe data de 21 februarie, în localitatea Stăuceni. Doi cicliști în vârstă de 12 ani au fost loviți violent de un automobil de marca Opel. Unul dintre băieți a fost internat la spital în stare gravă, fiind plasat în comă.

Ulterior, șoferul care se afla la volanul automobilului a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

Valerian Railean, ciclistul minor care a murit în urma accidentului produs în apropiere de Stăuceni, a fost condus pe ultimul drum pe data de 27 februarie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării