main logo
3846

Cazul bicicliștilor accidentați la Stăuceni: Se cere demisia lui Topală

Președintele Federației Moldovenești de Triatlon și directorul organizației sportive "Sporter", Dmitri Voloșin, s-a arătat indignat de lipsa de reacție a ministrului educației, Anatol Topală, la teribilul accident de la Stăuceni, în care a murit un biciclist de 13 ani.

Cazul bicicliștilor accidentați la Stăuceni: Se cere demisia lui Topală

Potrivit lui Voloșin, ministrul nu și-a exprimat condoleanțele față de rude și nu a creat niciun grup de lucru pentru a analiza situația și a preveni alte tragedii de acest gen, transmite Știri.md.

"Anatolie Topală - demisia!

Au trecut deja trei zile de când a avut loc un accident teribil și un campion al Moldovei de 13 ani a murit pe drum în timp ce se antrena, iar ministrul nostru Anatolie Topală, care se ocupă de toate federațiile sportive și de școli - tace.

Nu numai că nu a adunat un grup de lucru care să se ocupe de această problemă și să propună un proiect de lege pentru a evita astfel de situații, el nici măcar nu a prezentat condoleanțe familiilor băieților", a declarat Voloșin într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, ministrul "pur și simplu tace".

O astfel de inactivitate și un astfel de management îl face pe organizatorul multor proiecte sportive și sociale să renunțe și să lase mâinile în jos.

Voloșin și-a exprimat condoleanțele față de rudele și prietenii campionului moldovean de ciclism de 13 ani decedat.

De asemenea, trebuie să menționăm că pe rețelele de socializare a fost lansată o campanie de colectare de fonduri pentru a-i ajuta pe părinți să-și vadă fiul pentru ultima oară.

"Viața unui copil a fost curmată atât de stupid. Tatăl cere ajutor pentru a-și vedea copilul plecat într-un mod demn:  55748402626229494154 moldindconbank Alexandru Coscodan", se arată într-o postare pe rețelele de socializare.

Amintim că accidentul a avut loc pe data de 21 februarie, în localitatea Stăuceni. Doi cicliști în vârstă de 12 ani au fost loviți violent de un automobil de marca Opel. Unul dintre băieți a fost internat la spital în stare gravă, fiind plasat în comă.

Ulterior, șoferul care se afla la volanul automobilului a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării