main logo
1129

257 lucrători medicali din Moldova, diagnosticați cu COVID-19

Numărul lucrătorilor medicali din Republica Moldova infectați cu COVID-19 a ajuns la 257.

257 lucrători medicali din Moldova, diagnosticați cu COVID-19Foto: radiochisinau.md

Potrivit datelor oferite de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, lucrătorii medicali s-au infectat pe cale comunitară, habituală sau la locul de muncă, transmite Știri.md.

Astfel, în prezent sunt infectați cu noul coronavirus 88 de asistenți medicali, 76 de persoane fac parte din personalul medical auxiliar, 70 de medici, 19 felceri, 3 farmaciști și un paramedic.

Cele mai multe cazuri de infectări în rândul lucrătorilor medicali s-au înregistrat în: Soroca – 86, Ștefan Vodă – 46, Glodeni – 15, Spitalul Clinic Republican -14, AMU Chișinău – 13, Spitalul Clinic de Psihiatrie – 8, Spitalul Raional Orhei – 7, CNAMUP – 6, etc.

Amintim că la data de 4 aprilie, 215 lucrători medicali din Republica Moldova erau diagnosticați cu coronavirus.

La ora actuală, sunt înregistrate 965 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 21 decese din cauza COVID-19, iar 40 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării