main logo
1327

Zece moldoveni din SUA și-au exercitat deja dreptul la vot

Zece moldoveni care locuiesc în Statele Unite ale Americii (SUA) și-au exprimat deja dreptul la vot. Aceștia au votat prin corespondență.

Zece moldoveni din SUA și-au exercitat deja dreptul la votFoto: Facebook/Ambasada Republicii Moldova în SUA

Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în SUA, transmite Știri.md.

„Au ajuns primele zece plicuri cu buletinele de vot transmise de alegătorii care au optat să voteze prin corespondență. Vă rugăm - nu transmiteți deocamdată plicul de retur pentru turul II al alegerilor prezidențiale! Așteptăm și celelalte peste 900 de plicuri”, au menționat reprezentanții Ambasadei.

Primii care au deschis procesul de vot pentru scrutinele din 20 octombrie sunt doi cetățeni din Canada.

Amintim că votul prin corespondență este pilotat în SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda. CEC a tipărit câte 1.809 buletine de vot pentru cei care au solicitat să-și exercite dreptul de vot prin corespondență și câte 852.000 de buletine, pentru fiecare scrutin, destinate secțiilor de votare din străinătate.

În total, pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea europeană a țării vor fi deschise 2.221 de secții de votare, 234 dintre care în 37 de țări. Cele mai multe dintre ele vor fi deschise în Italia - 60 la număr. În Germania vor fi 26, iar în Franța - 20. În SUA, cetățenii moldoveni vor putea vota la 16 secții.

Alegerile prezidențiale se desfășoară în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Cetățenii vor putea răspunde cu „DA” sau „NU”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării