main logo
5445

Voronin i-a mulțumit lui Șor pentru Focul Haric: Este un adevărat patriot

Fostul președinte al țării, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, i-a mulțumit lui Ilan Șor, pentru că a contribuit la aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim în Moldova.

Voronin i-a mulțumit lui Șor pentru Focul Haric: E un adevărat patriotColaj: știri.md

Deputatul BCS, a menționat că prin această faptă Șor a demonstrat că este un adevărat patriot, transmite Știri.md.

„Datorită deputaților noștri, Ilan Șor, Marina Tauber și a altor oameni a fost posibil ca Focul Haric să ajungă în Moldova pentru a 20-a oară consecutiv. Acești oameni au demonstrat că sunt adevărați patrioți și că țin la tradițiile și credința poporului nostru.Le suntem recunoscători pentru asta, sunt adevărați patrioți și deputați ai Parlamentului ”, a declarat Voronin.

Știri.md reamintește că Focul Haric a ajuns și în acest an în R. Moldova. Aceasta este pentru a 20-a oară când marea minune ajunge și la noi în țară.

Deși Mitropolia Moldovei spunea că are anumite probleme cu transportul, totuși focul a ajuns în casele moldovenilor.

Anul acesta Partidul Politic Șor ar fi adus focul Haric în R. Moldova.

”Mă bucur că, în acest an, ne-a reușit să contribuim la aducerea Focului Haric, de la Ierusalim la Chișinău. Vă doresc tuturor sărbători luminate, cu liniște și pace în suflet, alături de cei dragi!”, a declarat Ilan Șor.

Pe de altă parte, Mitropolia Moldovei a dezmințit informația potrivit căreia cheltuielile ar fi fost suportate de un partid politic.

”Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă, 23 aprilie 2022, în Republica Moldova de un grup de pelerini din Ucraina care au venit și au adus în dar Înaltpreasfințitului Vladimir Sfânta Lumină pentru enoriașii țării noastre, după care au mers mai departe pentru a ajunge la destinație în Ucraina.

Nu ne asociem cu reprezentanții unor formațiuni politice care își asumă meritul aducerii Sfintei Lumini în țară și reiterăm că Sfânta Lumină împărțită credincioșilor de către Înaltpreasfințitul Vladimir a fost adusă de către un grup de pelerini ucraineni care aduceau Sfânta Lumină spre țara lor”, se arată în comunicatul Mitropoliei Moldovei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării