main logo
3386

Focul Haric, adus de două Mitropolii: Cine a suportat toate cheltuielile

Focul Haric a ajuns și în acest an în R. Moldova. Aceasta este pentru a 20-a oară când marea minune ajunge și la noi în țară.

Focul Haric, adus de două Mitropolii: Cine a suportat toate cheltuielile

Deși Mitropolia Moldovei spunea că are anumite probleme cu transportul, totuși focul a ajuns în casele moldovenilor, transmite Știri.md.

Anul acesta Partidul Politic Șor ar fi adus focul Haric în R. Moldova.

”Mă bucur că, în acest an, ne-a reușit să contribuim la aducerea Focului Haric, de la Ierusalim la Chișinău. 

Vă doresc tuturor sărbători luminate, cu liniște și pace în suflet, alături de cei dragi!”, a declarat Ilan Șor.

Pe de altă parte, Mitropolia Moldovei a dezmințit informația potrivit căreia cheltuielile ar fi fost suportate de un partid politic.

”Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă, 23 aprilie 2022, în Republica Moldova de un grup de pelerini din Ucraina care au venit și au adus în dar Înaltpreasfințitului Vladimir Sfânta Lumină pentru enoriașii țării noastre, după care au mers mai departe pentru a ajunge la destinație în Ucraina.

Nu ne asociem cu reprezentanții unor formațiuni politice care își asumă meritul aducerii Sfintei Lumini în țară și reiterăm că Sfânta Lumină împărțită credincioșilor de către Înaltpreasfințitul Vladimir a fost adusă de către un grup de pelerini ucraineni care aduceau Sfânta Lumină spre țara lor”, se arată în comunicatul Mitropoliei Moldovei.

Reamintim că anul acesta este pentru prima oară când Focul Haric este adus și de Mitropolia Basarabiei.

Pe când Mitropolia Moldovei a fost ajutată de Ilan Șor, mitropolitul Basarabiei a luat Focul Haric de la Iași.

”Lumina Sfântă transmisă de delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim a fost transmisă în jurul orei 20:00, de pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, spre a fi oferită protopopiatelor, parohiilor și credincioşii ambelor Mitropolii.

La eveniment a participat domnul Mihai Chirică, primar al Municipiului Iași și reprezentanți ai Ambasadei României la Chișinău.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, însoțit de o delegație de preoți ai Mitropoliei Basarabiei, a trecut frontiera oferind Lumină Sfântă și lucrătorilor vamali, urmând ca în următoarele minute Focul Haric să fie oferit clericilor și mirenilor Mitropoliei Basarabiei”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării