main logo
974

Vlad Filat, invitat la ședința Consiliului Politic Național al PLDM

Membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au decis să-l invite pe ex-liderul partidului, Vlad Filat, la ședința Consiliul Politic Național din 8 decembrie.

Vlad Filat, invitat la ședința Consiliului Politic Național al PLDMFoto: oficial.md

Informația a fost confirmată pentru Agora, de președintele PLDM, Tudor Deliu, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Liderul PLDM, Tudor Deliu, afirmă că nu s-a văzut și nu a discutat cu Vlad Filat. Totuși, decizia de a-l invita pe Filat la ședința Consiliul Politic Național PLDM din 8 decembrie vine în contextul în care partidul sărbătorește 12 ani de la înființare. 

„Am gândit să invităm, cu această ocazie, fondatorii partidului”, a afirmat Tudor Deliu.

Întrebat dacă se prevede o revenire a ex-liderului PLDM, Vlad Filat în politică și repectiv, în partid, Deliu a răspuns că aceast aspect nu este inclus în agenda de discuții din 8 decembrie, iar deciziile ulterioare îi aparțin lui Filat.

Amintim că, pe 3 decembrie 2019, ex-premierul Vlad Filat, reținut în 2015 și condamnat la nouă ani de închisoare, a fost eliberat condiționat – cu doi ani, 11 luni și trei zile înainte de termen. 

Decizia a fost luată de judecătorul Victor Rațoi, cel care, în octombrie 2015, a dispus arestul fostului prim-ministru.

Totodată, pe data de 8 octombrie 2007, grupul de inițiativă, format din 53 de lideri consacrați în domeniile lor de activitate, au lansat ideea creării Partidului Liberal Democrat din Moldova. În fruntea grupului s-au aflat Vlad Filat. 

La 8 decembrie 2007, la Chișinău, a avut loc Congresul I de constituire a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat 592 de delegați din partea a 38 de organizații teritoriale. Congresul a adoptat Programul și Statutul și a ales organele de conducere și de control ale partidului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării