main logo
25194

Ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoare

Fostul premier Vlad Filat, deținut în penitenciarul numărul 13 din Chișinău, a fost eliberat.

Ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoareFoto: agora.md

Surse care au solicitat anonimatul au declarat pentru TVR Moldova că fostul premier Vlad Filat ar fi fost eliberat din închisoare, transmite Știri.md.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a confirmat pentru TVR Moldova că fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din Penitenciarul 13, astăzi, la ora 14:00.

Oleg Pantea a precizat că Vlad Filat a fost eliberat în baza unei încheieri a Judecătoriei Chişinău, pe care administraţia penitenciarului a fost obligată să o pună imediat în aplicare.

Oleg Pantea nu a putut să precizeze ce conţine încheierea judecătorească, dar a spus că aceasta va fi făcută publică în câteva zile.

Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, contactat de IPN, a declarat la acest subiect că „dacă Vlad Filat va dori să comunice ceva, o va face personal sau prin intermediul avocaților”. 

Întrebat dacă mai este avocatul lui Filat, Victor Munteanu a răspuns că este și că, dacă va fi ceva de comunicat, Vlad Filat va decide cum o va face.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015. Pe 27 iunie 2016, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, fiind deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Fostul prim-ministru mai este cercetat într-un al doilea dosar, pentru de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Dosarul se afla pe rol la Judecătoria Chișinău. 

În ambele dosare Vlad Filat a pledat nevinovat, calificând cazurile ca fiind politice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării