main logo
2169

Valeriu Munteanu: Vlad Filat va reveni în politică

Vlad Filat va reveni în politică. Cel puțin asta susține liderul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Valeriu Munteanu: Vlad Filat va reveni în politicăColaj: știri.md

Munteanu a precizat că revenirea lui Filat pe arena politică este doar o chestiune de timp. Totodată, el s-a expus și asupra eliberării fostului premier de la pușcărie, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Da, el a fost încarcerat. Eu, ca jurist, am citit cu mare atenție Hotărârea CSJ, am citit raportul BEM1, raporturile lui Slusari, răspunsurile pe care le-a dat și nu le-a dat în intervențiile de la TV. Este clar că a avut interese în devalizarea băncii și furtul miliardului. Dacă nu este vinovat Filat, nu este vinovat nici Șor, nici Plahotniuc, dar un miliard a dispărut”, a spus Munteanu.

Liderul USB s-a arătat surprins de una dintre declarațiile pe care le-a făcut Filat la Consiliul Republican al PLDM:

„Filat spune că a primit o invitație din partra premierului Ungariei și se va gândi dacă o va onora. Din punctul meu de vedere, apar multe semne de întrebare, având în vedere axa Moscova-Budapesta și având în vedere că de multe ori unele acțiuni care nu se pot realiza la Moscova, se realizează la Budapesta. Totul este plin de simbolism. Orban nu face acțiuni necalculate și fără continuitate”.

Știri.md amintește că pe 3 decembrie 2019, fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie

În iunie 2019, când la Chișinău au loc schimbări politice, Filat i-a scris o scrisoare publică lui Vlad Plahotniuc. Fostul premier l-a numit „laș” pe liderul democraților. Imediat după asta, în spațiul public au apărut zvonuri despre posibila grațiere a lui Filat. 

Acesta a transmis că nu-și dorește acest lucru. Ulterior, în august, apare vestea că pedeapsa lui Filat ar putea fi redusă cu 685 de zile, adică cu aproape doi ani. Cererea apărării sale a fost admisă la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării