main logo
1631

Ursula von der Leyen: Integrarea Moldovei în UE va fi una dintre prioritățile Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a declarat că integrarea Moldovei, Ucrainei, Georgiei, țărilor din Balcanii de Vest în UE va fi una dintre prioritățile sale după ce va fi realeasă pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene (2024-2029).

Ursula von der Leyen: Integrarea Moldovei în UE, una dintre prioritățiFoto: noticiasdegipuzkoa.eus

Potrivit Infotag, von der Leyen a declarat acest lucru joi, în timp ce se adresa Parlamentului European, care ulterior a aprobat-o în calitate de șef al Comisiei Europene, transmite Știri.md.

„Invitarea țărilor (candidate) în Uniunea noastră este responsabilitatea noastră morală, istorică și politică. Este o responsabilitate geostrategică uriașă pentru Europa. Deoarece, în lumea de astăzi, o Uniune mai mare va fi o Uniune mai puternică. Ne va consolida vocea în lume. Va contribui la reducerea dependenței noastre. Și va asigura răspândirea democrației, prosperității și stabilității în întreaga Europă. Vom sprijini țările (candidate) lucrând la investiții și reforme și integrându-le, acolo unde este posibil, în cadrul nostru legislativ”, a spus oficialul EU.

În același timp, von der Leyen a subliniat că aderarea la UE va fi întotdeauna un proces bazat pe merit.

„Și ne vom asigura că toate țările sunt pregătite înainte de a adera la Uniune. Dar finalizarea Uniunii noastre este, de asemenea, în interesul nostru principal. Și aceasta va fi una dintre prioritățile principale ale Comisiei. Istoria ne strigă din nou. Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova și Georgia au făcut alegerea lor liberă. Au ales libertatea în locul opresiunii. Au ales democrația în locul dependenței. Iar unii dintre ei plătesc un preț mare pentru această alegere. Prin urmare, noi trebuie să facem alegerea noastră și să le arătăm angajamentul nostru ferm. Viitorul lor va fi liber și prosper în cadrul Uniunii noastre”, a spus von der Leyen.

Știri.md amintește că Ursula von der Leyen va conduce Comisia Europeană și în următorii cinci ani, după ce a fost realeasă de membrii Parlamentului European, reuniți la Strasbourg cu o majoritate la limită de 401 voturi pentru, 284 împotrivă și 15 abțineri, iar șapte voturi au fost nule.

Citește și: Maia Sandu, către Von der Leyen: Conducerea dumneavoastră este vitală

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării