main logo
872

Un ex-judecător critică decizia Parlamentului de a numi alți magistrați

Fostul judecător al Curții Constituționale Artur Reşetnicov a criticat decizia Parlamentului de a numi alți magistrați decât cei desemnați în cadrul concursului organizat de către Comisia juridică numiri și imunități.

Un ex-judecător critică decizia Parlamentului de a numi alți magistrați

Fostul judecător speră că „pagina oficială a Parlamentului a fost supusă unui atac cibernetic și nu am ajuns până acolo încât să vedem că Legislativul cu Guvernul au organizat pentru telespectatori un concurs pentru Curtea Constituțională, iar pe sub masă îi numesc la Înaltă Curte nu pe câștigători, dar pe vasalii guvernării, anterior excluși și perdanți”, transmite Știri.md.

„Am fost pe baricade în lupta pentru drepturile omului și libertate. De aceea merit să fiu judecător al Curții Constituționale”. Frumos? Da. Acum ne întoarcem ceva înapoi. Anii 2010-2013. Guvernarea AIE-1-2-3. Lupta politică opoziția vs guvernarea. Pe întreg teritoriu țării difuzează unicul post TV care critica puterea. Va aduceți aminte că a fost închis? Prin Hotărârea cui a fost închis? Corect, doamna de pe baricade a hotărât închiderea postului TV. Atunci nu știa de libertatea de exprimare, de drepturile omului, că zeci de oameni au rămas fără lucru. Deservea guvernarea. Brusc a aflat de așa drepturi numai când a fost oricum alungată din funcție. Cine nu crede lacrimilor? CEDO?”, a declarat Reşetnicov.

Știri.md reamintește că vineri, Vladimir Țurcanu și Domnica Manole au fost numiți de Parlament în funcția de judecători la Curtea Constituțională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării