main logo
1715

Slusari, iritat de declarațiile lui Zaharova. Ne-ați obosit cu schizofrenia

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, vine cu un răspuns la declarațiile recente ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, privind statutul limbii ruse în țara noastră.

Slusari, după declarațiile lui Zaharova. Ne-ați obosit cu schizofreniaFoto: știri.md

Într-o postare pe pagina de Facebook, Alexandru Slusari, care este vorbitor de limba rusă, spune că niciodată nu i-au fost încălcate drepturile, transmite Știri.md.

"Există un aspect foarte important. Eu pot critica calm guvernarea și Vestul "putrezit" din țara mea. Să critic în limba rusă. Voi puteți critica conducerea? Sau la voi se poate, ca într-un vechi banc sovietic, să mergi în Piața Roșie și să înjuri președintele american. Poate ne poți spune, democrata noastră, cum poți ieși la protest în Rusia?

Ne-ați obosit cu schizofrenia voastră. Am trecut prin multe guvernări și am avut o mulțime de pretenții la fiecare, inclusiv la actuala, dar nimeni niciodată nu mi-a încălcat drepturile de cetățean vorbitor de limba rusă. Desigur, există câteva reguli de urmat. Să fii loial țării tale, să nu-i disprețuiești pe cetățeni și să înveți limba de stat.

Dacă ați ști cât m-ați săturat cu "eliberarea" voastră. Pentru a înțelege toată absurditatea voastră e suficient să te plimbi câteva ore prin Chișinău. Inscripții în două limbi. Magazinele nu au probleme. Găsești mai multe cărți în limba rusă decât în română. 

Monitorul Oficial este publicat în două limbi. În Parlament și Guvern, toate documentele sunt emise în două limbi și, spre rușinea mea, la ședințe stau deputați cu căștile pe urechi, cărora li se traduce absolut totul în limba rusă. Asta în condițiile în care, potrivit datelor recensământului, 6% din populația țării este rusă", a scris Slusari.

Reamintim că, în cadrul unei conferințe de presă de ieri, 22 decembrie, Maria Zaharova a vorbit despre mai multe aspecte socio-politice din țara noastră. Ea a susținut că în Moldova continuă măsurile împotriva limbii ruse. 

Totodată, Zaharova a îndemnat autoritățile din Moldova să înceteze acțiunile care duc la înrăutățirea relațiilor cu Rusia. "Acestea pot avea consecințe mari, foarte serioase și foarte triste pentru toți", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării