main logo
6090

Slusari dezvăluie numele celor care au beneficiat de furtul miliardului

Deputatul Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalorizării sistemului bancar a primit lista beneficiarilor ai fraudei bancare, de la compania Kroll.

Slusari dezvăluie numele celor care au beneficiat de furtul miliardului

Afirmațiile au fost făcute de la tribuna Parlamentului, în timpul discuțiilor privind ridicarea imunității deputatului Petru Jardan, transmite Știri.md.

La ședința Parlamentului, Slusari declara că deputatele Reghina Apostolova și Marina Tauber, cercetate pe acest caz, „se regăsesc practic pe fiecare pagină”.

Ulterior, Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a ținut un briefing de presă, în care a oferit detalii despre documentul primit de la Kroll.

"Azi la 13:30 a venit informația cu anumite nume, iar azi am semnat un fel de declarație de confidențialitate. Sunt 2 lucruri care ni se interzice: să publicăm aceste documente și să nu pronunțăm nici un nume. 

Noi am discutat acest subiect cu membrii comisiei și ne asumăm riscul să facem public numele. 

Vă putem confirma câteva nume și câteva companii care figurează în această listă ce au fost finanțați din furtul bancar", a declarat Slusari.

Conform informațiilor făcute publice de comisie, principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi fost Vlad Plahotniuc, urmat de Vlad Filat cu persoane din anturajul său.

"Mai sunt Marina Tauber, cea care se făcea ca lacrima curată, Reghina Apostolova, Ilona Șor... aproape toată fracțiunea partidului Șor", susține Slusari.

Totodată, figurează și numele milionarului Gabriel Stati, și directorul agenției de presă „Sputnik-Moldova”, Vladimir Novosadiuk, dar și Petru Lucinschi.

Sunt și câteva companii din Republica Moldova, care, potrivit autorilor documentului, ar fi fost finanțate din miliardul furat.

Este vorba despre Prime Management Prime TV, S.A Gemenii, Finpar Invest, Basconslux.

Întrebat dacă figurează sau nu numele soțului Zinaidei Greceanîi, Slusari a declarat că nu l-a găsit în documentul Kroll.

Alexandru Slusari a menționat că va face tot posibilul ca documentele să fie desecretizate și vor fi făcute publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării