main logo
25652

Sandu: O înaintez pe Natalia Gavriliță candidat la funcția de premier

Natalia Gavriliță, fosta ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu, a fost înaintată drept candidat la funcția de premier.

Sandu: O înaintez pe Natalia Gavriliță candidat la funcția de premierFoto: știri.md

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președinta Maia Sandu, transmite Știri.md.

"Am luat decizia să o înaintez drept candidat la funcția de prim-ministru pe Natalia Gavriliță, un om în care am încredere, profesionistă integră și responsabilă. 

I-am dat doamnei Gavrilița sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție", a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a subliniat că în continuare consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale pentru a ieși din impasul politic actual.

"Cetățenii trebuie să aibă dreptul să-și aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă care să lucreze în următorul Parlament în interesul cetățenilor. 

Acum, fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau dacă umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, a mai spus Sandu.

Natalia Gavrilița este economistă de profesie. Aceasta este stabilită de trei ani la Londra unde lucrează în calitate de economistă la Fondul Global pentru Inovații. Are experienţă în domeniul guvernării și consultanţă în dezvoltare.

Anterior a fost secretară de stat la Ministerul Educației. A petrecut câțiva ani în domeniul consultanței îndezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate. 

Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Natalia Gavriliţă a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova şi un master în politici publice la „Harvard Kennedy School”.

Știri.md amintește că de în prezent, funcția de premier interimar îl ocupă Aureliu Ciocoi. Aureliu Ciocoi a devenit premier interimar după ce Ion Chicu a refuzat să exercite interimatul acestei funcții, după demisia Guvernului pe care l-a condus, iar legea obligă președintele țării să numească un premier interimar din rândul miniștrilor rămași în funcții.

Subliniem că PSRM a cerut în mod categoric președintelui Maia Sandu desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru până pe data de 1 februarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării