main logo
3383

PSRM, ultimatum pentru Sandu privind candidatul la funcția de premier

PSRM îi cere în mod categoric președintelui Maia Sandu desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru până pe data de 1 februarie.

PSRM, ultimatum pentru Sandu privind candidatul la funcția de premierColaj: știri.md

Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, transmite Știri.md.

"Suntem într-o incertitudine totală. Nu avem Guvern, iar președintele care a promis în campania electorală că are soluții pentru criza pandemică, politică și socială se teme să-și asume responsabilitatea. Avem tentative tot mai evidente de uzurparea puterii în stat. Țara nu are un guvern funcțional, mai mult se merge pe inerție. Este clar că Maia Sandu nu știe cum să procedeze mai departe. Se află în criză de idei și nu are soluții. De la demisia Guvernului Chicu a trecut 24 de zile, iar președintele țării se dă cu spatele la gard. Apucați-vă de lucru! În acestte condiții cerem președintelui desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru până pe data de 1 februarie", a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, la 1 februarie începe sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului, iar fracțiunea PSRM are un șir de inițiative legislative.

"Aveți două săptămâni să desemnați un candidat la funcția de premier. Să nu spuneți că nu v-am preîntâmpinat", a avertizat Igor Dodon.

Totodată, Dodon a anunțat că, la 19 ianuarie, deputații PSRM se vor adresa la Curtea Constituțională pentru a solicita poziția asupra termenului maxim când președintele țării este obligat să desemneze candidatura la funcția de premier și care sunt sancțiunile pentru șeful statului în caz dacă nu înaintează candidatul la funcția de prim-ministru. 

PSRM va solicita examinarea în regim de urgență a acestei sesizări.

Citește și: CC a respins sesizarea PAS privind autodizolvarea Parlamentului

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării