main logo
495

Sandu, despre putoarea din Chișinău: Problema e că orașul nu are primar

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că cea mai mare problemă în cazul mirosului urât din Chișinău este faptul că orașul nu are un primar, pentru că această problemă, de fapt, ține de competența Primăriei.

Sandu, despre putoarea din Chișinău: Problema e că orașul nu are primarFoto: Știri.md

Până acum nu s-a întreprins nimic la nivelul administrației publice locale în rezolvarea problemei mirosului, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

„Problema cea mare este că orașul nu are primar. Asta este o problemă ce ține de competența Primăriei și pentru că procesele democratice au fost date peste cap anul trecut, astăzi toți strâng din umeri și spun că nu este de responsabilitatea lor. Evident că sunt câteva elemente ale acestei probleme. E o problemă cu stația de epurare și cu întreprinderile care nu respectă legislația în raport cu stațiile de pre-epurare, pe care nu le au, și aici e responsabilitatea strict a „Apă-Canal”, a declarat Maia Sandu după ședința de astăzi a Guvernului.

Șeful întreprinderii „Apă-Canal”, Valeriu Meșca, prezent astăzi la ședința Guvernului a spus că „trebuie schimbată legea”.

„Nici nu a putut să spună în ce sens trebuie schimbată legea, atunci când vorbește de soluții, deci nu are soluții”, a subliniat Maia Sandu.

Știri.md amintește că Pavel Filip a menționat că de problema mirosului urât din oraș trebuie să se ocupe nu doar Primăria Chișinău, dar și Guvernul Republicii Moldova și a anunțat câțiva pași pe care trebuie să-i facă un prim-ministru pentru a remedia situația.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării