main logo
927

Sandu, despre protest: Ei cer majorarea tarifelor. Suntem o ţară săracă

Prim-ministrul Maia Sandu le-a reproşat reprezentanţilor transportatorilor auto că nu au protestat şi nu au cerut majorarea tarifelor în timpul guvernării Partidului Democrat.

Sandu, despre protest: Ei cer majorarea tarifelor. Suntem o ţară săracăFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta ea a menţionat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Guvernului, transmite Știri.md.

"Mă mir de ce până astăzi nu i-am văzut să protesteze, când regimul oligarhic le interzicea să lucreze în zilele când la Chişinău erau proteste. Nu i-am văzut să ceară prin proteste creşterea tarifelor. 

Acum când oamenii cu venituri mai mici au reuşit să contribuie la debarcarea regimului oligarhic, ei cer majorarea tarifelor. Suntem o ţară săracă. Aprobarea majorării tarifelor nu se face aşa cum cred unii", a remarcat Sandu.

Ea a amintit că Ministerul Economiei şi Infrastructurii a formulat o listă de condiţii pe care transportatorii trebuie să le respecte.

Amintim că miercuri, în piaţa din faţa clădirii Guvernului s-au aliniat sute de microbuze şi autobuze, ai căror şoferi cer majorarea tarifului de călătorie de la 0,48 la 0,92 lei per kilometru. Din cauza grevei au fost suspendate mai multe curse auto. 

Ministerul a anunţat că este gata să examineze revendicările operatorilor de transport, însă numai după renovarea parcului auto şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate.

Știri.md amintește că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a protestat astăzi, 9 octombrie, la un protest în PMAN.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării